Rinse the rice well and boil it in salted water. Rinse the chicken fillet under cold water and pat dry with paper towels. Peel the onions, carrots and garlic, rinse and cut into small cubes. Be sure to wash chicken eggs using baking soda or a special food detergent. Wash and chop the green onions. To serve, wash and cut the lemon into slices. Wash the tomato and cucumber and cut into thin slices.
Хорошо промойте и отварите в подсоленной воде рис. Куриное филе промойте под холодной водой и обсушите бумажными полотенцами. Репчатый лук, морковь и чеснок очистите, сполосните и нарежьте мелкими кубиками. Куриные яйца обязательно вымойте с использованием соды или специального моющего средства для продуктов. Зеленый лук промойте и нашинкуйте. Лимон для подачи помойте и нарежьте дольками. Помидор и огурец вымойте и нарежьте тонкими кружочками.
Marinate the chicken. Cut the chicken fillet into small cubes 2-4 centimeters in size, sprinkle with 0.3 tsp. salt, a pinch of black pepper, stir and leave to marinate a little for 10 minutes.
Замаринуйте курицу. Куриное филе нарежьте небольшими кубиками размером 2-4 сантиметра, посыпьте 0,3 ч. л. соли, щепоткой черного перца, перемешайте и оставьте на 10 минут немного промариноваться.
Fry the eggs. Break the chicken eggs into a small container and beat with a fork or whisk. In a pan, heat 1 tbsp. l. sunflower oil, pour in the eggs and immediately stir with a spatula so that the eggs are fried in small flakes. Place the finished eggs on a plate.
Обжарьте яйца. Куриные яйца разбейте в небольшую емкость и взбейте вилкой или венчиком. В скороводе разогрейте 1 ст. л. подсолнечного масла, вылейте яйца и сразу же перемешайте лопаткой, чтобы яйца обжаривались мелкими хлопьями. Готовые яйца переложите на тарелку.
Fry the chicken and vegetables. Pour another 1 tbsp into the pan. l. vegetable oil, heat over medium heat and add chicken. Fry the fillet pieces for 4-5 minutes and then transfer to a separate plate. Add chopped onion to the pan, fry for 1 minute, then add garlic and ginger to the onion and cook for another 30 seconds until fragrant. Add carrots, fry them for 2-3 minutes, and then add 0.3 tsp. salt and stir.
Обжарьте курицу и овощи. В сковороду налейте еще 1 ст. л. растительного масла, разогрейте на среднем огне и выложите курицу. Обжаривайте кусочки филе 4-5 минут, а затем переложите на отдельную тарелку. В сковороду положите нарезанный лук, обжаривайте 1 минуту, затем к луку добавьте чеснок и имбирь и жарьте еще 30 секунд до появления аромата. Добавьте морковь, обжаривайте ее 2-3 минуты, а затем добавьте 0,3 ч. л. соли и перемешайте.
Fry the rice. Pour the boiled rice into the pan with the vegetables and break up the lumps with a spatula. To the rice, add chopped green onions, chicken pieces, fried eggs, cloves and black pepper. Fry the rice, stirring frequently, for 4-5 minutes. Then pour in soy sauce, sesame oil, stir again and immediately remove from heat.
Обжарьте рис. В скороводу к овощам высыпьте вареный рис и лопаткой разбейте комочки. К рису добавьте нарезанный зеленый лук, кусочки курицы, жареные яйца, гвоздику и черный перец. Обжаривайте рис, часто помешивая, в течение 4-5 минут. Затем влейте соевый соус, кунжутное масло, снова перемешайте и сразу снимите с огня.
Serve fried rice with chicken hot, garnished with a slice of lemon, along with chopped fresh vegetables.
Жареный рис с курицей подавайте к столу горячим, украсив долькой лимона, вместе с нарезкой из свежих овощей.