Boil the rice in advance and cool it. Rinse the vegetables, peel them if necessary and cut them: onions and chili peppers into rings, bell peppers into cubes. Grind the garlic in a press. Wash the fillet and cut into small pieces. Rinse the green onions and cut into rings. Advice: choose high-quality, long-grain rice, preferably the “Jasmine” variety, but you can take another one. Rice should be dry and strong, and should not turn into porridge when cooked.
Отварите заранее и остудите рис. Промойте овощи, при необходимости очистите их и нарежьте: репчатый лук и перец чили — кольцами, сладкий перец — брусочками. Чеснок измельчите в прессе. Филе промойте и нарежьте небольшими кусочками. Зеленый лук ополосните и нарежьте колечками. Совет: рис выбирайте качественный, длиннозерный, желательно сорта «Жасмин», однако можно взять и другой. Рис должен быть суховатым и крепким, а при варке не должен превращаться в кашу.
Prepare the vegetables. Heat olive oil in a frying pan. Place pre-chopped onions and bell peppers on it. Add chili pepper and garlic. Fry for 1-2 minutes over high heat, stirring.
Подготовьте овощи. На сковороде разогрейте оливковое масло. Выложите на нее предварительно нарезанный лук и сладкий перец. Добавьте перец чили и чеснок. Обжаривайте 1-2 минуты на сильном огне, перемешивая.
Mix the ingredients. Add a lightly beaten egg to the finished mixture and leave for 1 minute. Then pour chicken broth and soy sauce into the pan, add curry and sugar, mix well. Add chicken fillet and fry for 5 minutes. Add cashews to ingredients and stir.
Смешайте ингредиенты. К готовой смеси добавьте слегка взбитое яйцо, оставьте на 1 минуту. Затем влейте в сковороду куриный бульон и соевый соус, добавьте карри и сахар, хорошо перемешайте. Добавьте куриное филе и жарьте 5 минут. Засыпьте в ингредиенты кешью, перемешайте.
Finish cooking. Finally, add rice, shrimp and pineapple pieces to the mixture and mix thoroughly. Fry the dish for another 5 minutes. Remove the finished rice from the heat and add some chopped green onions to it, stir everything again.
Закончите приготовление. В конце добавьте к смеси рис, креветки и кусочки ананаса, тщательно перемешайте. Обжаривайте блюдо еще 5 минут. Готовый рис снимите с огня и добавьте к нему часть нарезанного колечками зеленого лука, перемешайте все еще раз.
Serve the dish hot. As a garnish, sprinkle the rice with green onion rings again.
Блюдо подавайте к столу горячим. В качестве украшения еще раз посыпьте рис колечками зеленого лука.