Rinse the potatoes well, but do not peel them. Peel the garlic and cut into thin slices. Grate the cheddar. Wash the green onions and chop finely. Preheat the oven to 200 degrees. Prepare a baking dish and frying pan.
Картофель хорошо промойте, но не очищайте. Чеснок очистите от шелухи и нарежьте тонкими ломтиками. Чеддер натрите на терке. Зеленый лук помойте и мелко нарубите. Духовку разогрейте до 200 градусов. Подготовьте форму для запекания и сковороду для жарки.
Bake the potatoes. Make deep vertical cuts on the prepared tubers. Place the tubers in a mold and place butter, sour cream and garlic slices into the cuts. Sprinkle the potatoes with salt and pepper, then bake them in a hot oven for 60 minutes.
Запеките картофель. На подготовленных клубнях сделайте глубокие надрезы по вертикали. Выложите клубни в форму и положите в надрезы сливочное масло, сметану и пластинки чеснока. Посыпьте картофель солью и перцем, после чего поставьте его запекаться в горячую духовку на 60 минут.
Make the filling. Cut the bacon into narrow strips and place them in the pan. Fry until a crust appears. Cut the potatoes halfway through and add bacon and grated cheese inside. Place the dish in the oven for another 5 minutes to melt the cheese.
Сделайте начинку. Нарежьте бекон узкими полосками и выложите их на сковороду. Обжарьте до появления корочки. Надрежьте картофелины до середины и положите внутрь бекон и тертый сыр. Отправьте блюдо в духовку еще на 5 минут, чтобы сыр расплавился.
Before serving, spread sour cream over the potatoes and sprinkle with chopped green onions.
Перед подачей выложите на картофель сметану и посыпьте все рубленым зеленым луком.