Wash the lemons, squeeze the juice out of them and strain through a fine strainer or double-folded gauze. Wash the parsley and finely chop it, and peel the garlic and chop it in a press. For serving, wash and finely chop the dill, wash the cherry tomatoes and cut in half.
Лимоны вымойте, выдавите из них сок и процедите через мелкое ситечко или сложенную вдвое марлю. Петрушку промойте и мелко порубите, а чеснок очистите от шкурки и измельчите в прессе. Укроп для подачи вымойте и мелко нарежьте, помидоры черри помойте и разрежьте пополам.
Step 1. Marinate the fish. In a small bowl, combine olive oil, lemon juice, ginger, mustard seeds, salt, red pepper and sugar. Add 2/3 of the minced garlic and stir. Rub the resulting mixture onto the steaks on all sides, transfer to a plate and place in the refrigerator to marinate for 2 hours.
Шаг 1. Замаринуйте рыбу. В небольшой емкости смешайте оливковое масло, лимонный сок, имбирь, зерна горчицы, соль, красный перец и сахар. Добавьте 2/3 измельченного чеснока и перемешайте. Натрите получившейся смесью стейки со всех сторон, переложите в тарелку и уберите в холодильник мариноваться на 2 часа.
Prepare the sauce. In a bowl, mix sour cream, remaining chopped garlic and chopped parsley. Add salt to taste.
Приготовьте соус. В пиале смешайте сметану, оставшийся измельченный чеснок и нарезанную петрушку. Посолите по вкусу.
Fry the fish. Preheat an electric grill, place the salmon steaks on it and fry them for 4-5 minutes on each side.
Обжарьте рыбу. Разогрейте электрический гриль, выложите на него лососевые стейки и обжарьте их по 4-5 минут с каждой стороны.
Place the fried steaks in the lemon-mustard marinade on a flat plate, sprinkle with chopped dill and serve with cherry tomatoes and sour cream and garlic sauce.
Обжаренные стейки в лимонно-горчичном маринаде переложите на плоскую тарелку, посыпьте измельченным укропом и подавайте к столу с помидорами черри и сметанно-чесночным соусом.