Wash and dry the salmon fillet. Before cooking, wash or scald walnuts with boiling water and dry. Cut the cheese into small pieces. Peel the garlic, wash the greens and shake off the water. Wash and dry the lettuce leaves.
Филе лосося вымойте и обсушите. Грецкие орехи перед готовкой вымойте или ошпарьте кипятком, высушите. Сыр нарежьте небольшими кусками. Чеснок очистите от шкурки, а зелень вымойте и отряхните от воды. Листья салата помойте и обсушите.
Prepare pesto sauce. In a dry frying pan over medium heat, toast the walnuts for 6-7 minutes, stirring constantly. Place the nuts on a plate and let them cool. Grind the nuts in a blender, then add cheese, arugula, basil, garlic and blend until smooth. Gradually pour olive oil into the nuts and herbs (reserve 1 tbsp) and mix, beating with a blender.
Приготовьте соус песто. В сухой сковороде на среднем огне обжарьте грецкие орехи в течение 6-7 минут, постоянно помешивая. Пересыпьте орехи на тарелку и дайте им остыть. Измельчите орехи в блендере, затем добавьте к ним сыр, рукколу, базилик, чеснок и перебейте до однородности. Постепенно влейте к орехам и травам оливковое масло (оставьте 1 ст. л.) и перемешайте, взбивая блендером.
Prepare the salmon. Mix olive oil, salt and ground black pepper in a small container. Rub the mixture onto the salmon pieces on all sides.
Подготовьте лосося. Смешайте в небольшой емкости оливковое масло, соль и черный молотый перец. Натрите получившейся смесью куски лосося со всех сторон.
Fry the salmon. Preheat an electric grill to medium heat. Place salmon fillets on the grill, skin side up, and grill for about 6-7 minutes. Turn the fillet over and cook on the other side for about 5 minutes until cooked through.
Обжарьте лосося. Разогрейте электрический гриль до средней температуры. Выложите филе лосося на гриль шкуркой вверх и жарьте около 6-7 минут. Переверните филе и жарьте на другой стороне еще около 5 минут до готовности.
Line a flat dish with fresh salad. Place grilled salmon fillets on leaves and top with pesto. Garnish the fish with whole olives.
Плоское блюдо выстелите свежим салатом. На листья переложите обжаренное на гриле филе лосося и полейте соусом песто. Украсьте рыбу целыми маслинами.