Before cooking, wash salmon fillets in cold water and pat dry with paper towels. Wash the lemon. Peel the garlic, remove the stem and seeds from the bell pepper, soak the spinach for 10 minutes in a deep plate with cold water, and then shake off excess moisture. To serve, rinse and finely chop the dill.
Филе лосося перед приготовлением вымойте в холодной воде и обсушите с помощью бумажных полотенец. Помойте лимон. Чеснок очистите, у болгарского перца удалите плодоножку и семена, шпинат замочите на 10 минут в глубокой тарелке с холодной водой, а затем стряхните лишнюю влагу. Укроп для подачи ополосните и мелко нарежьте.
Prepare your ingredients. Cut the salmon fillet into large pieces. Chop the garlic with a knife, thinly slice the lemon into slices. Cut the red bell pepper into thin strips.
Подготовьте ингредиенты. Филе лосося нарежьте крупными кусками. Чеснок измельчите с помощью ножа, лимон тонко нарежьте кружочками. Красный болгарский перец нарежьте тонкой соломкой.
Prepare the sauce. Heat olive oil in a frying pan, add chopped garlic and bell pepper. Fry for 2-3 minutes over medium heat, then add the pepper mixture, salt, lemon juice and white wine. Stirring constantly, cook everything together for 3-4 minutes, then remove the pan from the heat and pour in the cream, constantly stirring the sauce for 1-2 minutes.
Приготовьте соус. На сковороде разогрейте оливковое масло, выложите измельченный чеснок и болгарский перец. Обжаривайте 2-3 минуты на среднем огне, затем добавьте смесь перцев, соль, лимонный сок и белое вино. Постоянно помешивая, готовьте все вместе 3-4 минуты, затем снимите сковороду с огня и влейте сливки, постоянно помешивая соус 1-2 минуты.
Bake the salmon. Preheat the oven to 200 degrees. Pour the sauce into a baking dish, add salmon pieces to it and stir. Top with spinach and lemon slices. Cover the baking dish with foil and bake the fish for 15-20 minutes.
Запеките лосося. Разогрейте духовку до 200 градусов. В форму для запекания вылейте соус, выложите к нему кусочки лосося и перемешайте. Сверху положите шпинат и кружочки лимона. Форму для запекания накройте фольгой и выпекайте рыбу в течение 15-20 минут.
Tender salmon in creamy sauce goes well with a side dish of young boiled potatoes. Serve the salmon hot on serving plates, sprinkled with finely chopped dill.
К нежному лососю в сливочном соусе подойдет гарнир из молодого отварного картофеля. Подайте лосося на порционных тарелках горячим, посыпав мелко нарезанным укропом.