If necessary, defrost the tuna on the bottom shelf of the refrigerator, wrapping it in cling film. Then dry with paper towels. Cut the fillet into steaks weighing about 150-200 g. The thickness of one steak should be about 2 cm. Pat each steak with a paper towel. Rinse and dry the parsley.
Тунца при необходимости разморозьте на нижней полке холодильника, обернув пищевой пленкой. Затем обсушите бумажными полотенцами. Разрежьте филе на стейки весом около 150-200 г. Толщина одного стейка должна быть около 2 см. Каждый стейк промокните бумажным полотенцем. Петрушку ополосните и обсушите.
Prepare the marinade. Place fresh parsley, garlic cloves and lemon juice in a blender bowl. Add paprika and blend the ingredients with a blender. Gradually add 70-90 ml of vegetable oil in a thin stream.
Приготовьте маринад. В чашу блендера сложите свежую петрушку, зубчики чеснока и влейте сок лимона. Всыпьте паприку, измельчите ингредиенты блендером. Постепенно тонкой струйкой добавьте 70-90 мл растительного масла.
Marinate the fish. Place the steaks on a plate and pour the mixture over them, using 2/3 of the prepared sauce. Then cover the plate with cling film and put it in the refrigerator for 30 minutes. After half an hour, drain off the excess marinade and add salt.
Замаринуйте рыбу. Выложите стейки в тарелку и полейте их полученной смесью, используя 2/3 приготовленного соуса. Затем накройте тарелку пищевой пленкой и уберите на 30 минут в холодильник. Через полчаса слейте лишний маринад и посолите.
Start frying. Use a cast iron or non-stick skillet, or a grill pan will also work. Heat a frying pan and pour in vegetable oil. Heat it and place the steaks on the surface of the frying pan at a short distance from each other. Fry them until golden brown on each side for 3-4 minutes over high heat. Then reduce the heat and cook for another 5 minutes under the lid.
Приступите к обжарке. Используйте чугунную сковороду или сковороду с антипригарным покрытием, подойдет также сковорода-гриль. Разогрейте сковороду и влейте растительное масло. Раскалите его и разложите стейки на поверхности сковороды на небольшом расстоянии друг от друга. Обжарьте их до румяной корочки с каждой стороны по 3-4 минуты на сильном огне. Затем огонь уменьшите и готовьте еще 5 минут под крышкой.
Pour the remaining sauce over the steaks and serve immediately after cooking. Garnish with fresh parsley leaves.
Полейте стейки оставшимся соусом и подавайте к столу сразу после приготовления. Украсьте свежими листьями петрушки.