Peel the onion and cut into cubes. Rinse the tomatoes and bell peppers and also cut them into cubes. Rinse the chicken, dry it with paper towels and cut into medium-sized pieces across the grain. Open the jar of pineapples, drain the liquid and, if necessary, cut into small pieces.
Лук очистите и нарежьте кубиками. Помидоры и болгарский перец ополосните и также нарежьте кубиками. Курицу промойте, обсушите бумажными салфетками и нарежьте кусочками среднего размера поперек волокон. Банку с ананасами откройте, слейте жидкость и при необходимости нарежьте на небольшие кусочки.
Boil the rice. Place rice in a thick-bottomed pan and fill it with water in a ratio of 1:2. These are the proportions for the indica variety, long grain rice. For accuracy, check package instructions. Cook the rice under a closed lid for 15-20 minutes over low heat.
Отварите рис. В кастрюлю с толстым дном выложите рис и залейте его водой в соотношении 1:2. Это пропорции для сорта индика, длиннозерного риса. Для точности сверьтесь с инструкцией на упаковке. Варите рис под закрытой крышкой 15-20 минут на маленьком огне.
Start frying the vegetables. Place onions, bell peppers and tomatoes in a frying pan, add three tablespoons of vegetable oil and place over high heat. Cook for 5 minutes, then add the chicken pieces to the vegetables. Fry everything together for another 5 minutes.
Приступите к обжариванию овощей. На сковороду выложите лук, болгарский перец и помидоры, залейте тремя столовыми ложками растительного масла и поставьте на сильный огонь. Готовьте 5 минут, затем добавьте к овощам кусочки курицы. Жарьте все вместе еще 5 минут.
Mix ingredients with rice. Add cooked rice, pineapple pieces to the vegetables and break the eggs into the frying pan. Add salt and pepper to taste, stir and leave for 5-10 minutes.
Смешайте ингредиенты с рисом. К овощам выложите сваренный рис, кусочки ананасов и разбейте яйца в сковороду. Добавьте соль и перец по вкусу, перемешайте и оставьте на 5-10 минут.
Make the sauce. Mix tomato paste in a bowl, add sugar. Add vinegar and soy sauce. Stir the mixture and pour into the rice. Stirring, simmer for another 5 minutes.
Сделайте соус. В миске смешайте томатную пасту, всыпьте сахар. Добавьте уксус и соевый соус. Перемешайте смесь и влейте в рис. Помешивая, томите на огне еще 5 минут.
Serve the pineapple rice with soy sauce sprinkled on it immediately after cooking. Sprinkle sesame seeds on top of the dish.
Подавайте рис с ананасами, полив его соевым соусом, сразу после приготовления. Посыпьте блюдо сверху кунжутом.