Place the rice in a bowl or colander and rinse until the water runs clear. Rinse the raisins, remove stems and debris. Pour water over the washed raisins. The lighter the dried fruit, the longer they need to be soaked.
Рис положите в миску или дуршлаг и промойте до прозрачности воды. Изюм промойте, удалите хвостики и мусор. Залейте промытый изюм водой. Чем светлее сухофрукты, тем дольше их нужно вымачивать.
Cook the porridge. Place rice in the multicooker bowl and pour milk. Add soaked raisins, salt and sugar, add a piece of butter. Mix everything thoroughly and set the “Milk porridge” mode for 60 minutes.
Сварите кашу. В чашу мультиварки выложите рис и налейте молоко. Добавьте вымоченный изюм, соль и сахар, положите кусочек сливочного масла. Все тщательно перемешайте и установите режим «Молочная каша» на 60 минут.
Finish cooking the porridge. After cooking, add a pinch of cinnamon and let the porridge brew for 5-10 minutes.
Завершите приготовление каши. После варки добавьте щепотку корицы и дайте каше настояться 5-10 минут.
You can add pieces of dried apricots or prunes to the porridge before serving.
В кашу перед подачей можно добавить кусочки кураги или чернослива.