Recipes / Ramen with instant noodles Рамен с лапшой быстрого приготовления
Despite the fact that ramen is called instant noodles, it is difficult to attribute it to the usual fast food. In addition to spices, ramen uses meat, seaweed, vegetables and even roots. The noodles themselves are rich in B vitamins, which makes them beneficial for the immune system. That is why, in the case of ramen, “fast” does not mean “harmful.” By the way, you shouldn’t worry that you’ll end up with porridge instead of soup, because the noodles contain kansui mineral water, which makes them very hard.
Хотя рамен нередко называют лапшой быстрого приготовления, относить его к обычному фастфуду сложно. Помимо специй, в рамене встречаются мясо, водоросли, овощи и даже коренья. Самая лапша обогащена витаминами группы B, что полезно для иммунной системы. Именно поэтому «быстро» в рамене не означает «вредно». К слову, переживать, что получится каша, не стоит — в состав лапши входит минеральная вода кансуи, делающая её очень твёрдой.
Steps / Шаги:
Prepare a saucepan in which you will cook the noodles. Wash the green onions. Cut the onion into small rings and the cheese into thin slices. Tip: to get neat slices of cheese, you can use a special cheese slicer or vegetable peeler.
Приготовьте сотейник, в котором будете готовить лапшу. Помойте зеленый лук. Лук нарежьте маленькими кольцами, а сыр — тонкими ломтиками. Совет: чтобы ломтики сыра получились аккуратными, можно использовать специальную сырорезку или овощечистку.
Cook the noodles. Pour water into the saucepan and wait for it to boil. Add the noodles and let them soften a little. Then add the broth base and dried herbs, if it is in the package. Mix well and leave to simmer over low heat for 2-3 minutes.
Сварите лапшу. Налейте в сотейник воду и дождитесь, когда она закипит. Добавьте лапшу и дайте ей немного размякнуть. Затем засыпьте к ней бульонную основу и сушеную зелень, если она есть в упаковке. Хорошо перемешайте и оставьте покипеть на маленьком огне 2-3 минуты.
Add egg to noodles. Make a small hole in the noodles and carefully break the egg into it. Leave the dish on the fire for 1 minute, wait until the egg white is cooked from the heat of the noodles, and the yolk remains runny. Remove noodles from heat.
Добавьте в лапшу яйцо. В лапше сделайте небольшое углубление и аккуратно разбейте в него яйцо. Оставьте блюдо на огне на 1 минуту, дождитесь, когда яичный белок приготовится от тепла лапши, а желток останется жидким. Снимите лапшу с огня.
Prepare the dish. Carefully transfer the finished noodles into a bowl, add butter, cheese and green onions. Poke the egg yolk to mix it with the broth.
Приготовьте блюдо. Готовую лапшу аккуратно переложите в миску, добавьте сливочное масло, сыр и зеленый лук. Яичный желток проткните, чтобы он смешался с бульоном.
Ready ramen should be served hot. If desired, you can add spices to taste.
Подавать на стол готовый рамен следует горячим. При желании можно добавить специи по вкусу.