Prepare ingredients for spinach lasagna. Wash the greens and chop them very finely. Grate Parmesan on a medium grater. Tip: It is better to use fresh spinach, but if this is not available, then know that the greens are sold frozen.
Подготовьте продукты для лазаньи со шпинатом. Зелень помойте, очень мелко нашинкуйте. Натрите на средней терке пармезан. Совет: Шпинат лучше использовать свежий, но если такого нет, то знайте, что зелень продается в замороженном виде.
Prepare the filling. Heat a frying pan, add spinach, pour in a little water, simmer for 5-6 minutes. Combine spinach and ricotta.
Приготовьте начинку. Разогрейте сковороду, выложите шпинат, влейте немного воды, тушите 5-6 минут. Соедините шпинат с рикоттой.
Make the sauce. In a separate container, melt the butter and add the flour. Mix thoroughly until a viscous homogeneous mass is obtained. Slowly, stirring, pour in the milk. There should be no lumps. Add a pinch of nutmeg, salt and pepper.
Сделайте соус. В отдельной емкости растопите сливочное масло, всыпьте муку. Тщательно перемешайте до вязкой однородной массы. Медленно, помешивая, влейте молоко. Комочков не должно быть. Добавьте щепотку мускатного ореха, посолите, поперчите.
Assemble spinach lasagna. Place the lasagna sheets in a bowl of boiling water for 2-3 minutes. Place 6 sheets evenly in a greased oven dish. Grease with sauce, distribute the filling, cover with plates (6 pcs.). Place the sauce and filling again and cover with the remaining batch of sheets. Brush with sauce and sprinkle with Parmesan. Bake at 200 degrees for 25-30 minutes.
Соберите лазанью со шпинатом. Листы лазаньи опустите в чашу с кипятком на 2-3 минуты. В форму для духовки, смазанную маслом, равномерно выложите 6 листов. Смажьте соусом, распределите начинку, накройте пластинами (6 шт.). Снова выложите соус, начинку и прикройте оставшейся партией листов. Смажьте соусом, посыпьте пармезаном. Запекайте при 200 градусах 25-30 минут.
Cool the lasagna slightly, divide into portions and serve.
Немного остудите лазанью, разделите на порции и подавайте к столу.