If necessary, pre-cook the lasagna sheets one at a time in boiling water with salt for about 3 minutes. Place the cooked lasagne sheets in a single row on a dry, clean towel. Wash the champignons. Peel the onion and cut into small pieces. Wash the dill and parsley and chop finely. Wash arugula, lettuce and cherry tomatoes to serve.
Если необходимо, листы лазаньи заранее отварите по одному в кипящей воде с солью около 3 минут. Проваренные листы лазаньи выложите в один ряд на сухом чистом полотенце. Шампиньоны помойте. Лук очистите от шелухи и нарежьте небольшими кусочками. Помойте укроп и петрушку и мелко нашинкуйте. Помойте рукколу, листовой салат и помидоры черри для подачи.
Prepare the filling. Pour olive oil into a frying pan, heat over medium heat and fry the onion for 5-7 minutes. Cut clean champignons into thin slices and add to the onion. Salt, pepper, add herbs and add dry oregano and marjoram. Fry the mushrooms, stirring occasionally, for about 10 minutes.
Приготовьте начинку. На сковороду налейте оливковое масло, нагрейте на среднем огне и обжарьте лук в течение 5-7 минут. Чистые шампиньоны нарежьте тонкими пластинками и добавьте к луку. Посолите, поперчите, добавьте зелень и всыпьте сухие орегано и майоран. Обжаривайте грибы, периодически помешивая, около 10 минут.
Prepare bechamel sauce. Melt the butter in a small, thick-bottomed saucepan, then add the flour and immediately stir vigorously. Cook the mixture over medium heat for 3-4 minutes. Then pour in the milk in a thin stream, stirring constantly so that there are no lumps. Simmer the sauce until thickened, about 10 minutes, then add salt and nutmeg.
Приготовьте соус бешамель. В небольшой кастрюле с толстым дном растопите сливочное масло, затем всыпьте муку и сразу активно перемешайте. Готовьте смесь на среднем огне в течение 3-4 минут. Затем тонкой струйкой влейте молоко, не прекращая помешивать, чтобы не было комочков. Варите соус до загустения около 10 минут, а затем добавьте соль и мускатный орех.
Bake lasagna. Grate the mozzarella on a coarse grater. Grease a baking dish well with bechamel sauce and place lasagna sheets. Spread some of the mushroom filling on top, sprinkle with a little grated mozzarella and brush with sauce. Place another sheet of lasagna on top and repeat layers. Spread the last layer generously with sauce and sprinkle generously with cheese. Bake lasagna in an oven preheated to 190 degrees for about 30-40 minutes.
Испеките лазанью. Моцареллу натрите на крупной терке. Форму для запекания хорошо смажьте соусом бешамель и выложите листы лазаньи. Сверху распределите по ним часть грибной начинки, посыпьте небольшим количеством тертой моцареллы и смажьте соусом. Сверху снова выложите лист лазаньи и повторите слои. Последний слой обильно смажьте соусом и щедро посыпьте сыром. Выпекайте лазанью в разогретой до 190 градусов духовке примерно 30-40 минут.
Place each serving of hot lasagna on a plate previously lined with fresh lettuce leaves. Garnish the mozzarella lasagna with arugula leaves and serve with cherry tomatoes.
Каждую порцию горячей лазаньи выложите на тарелку, предварительно застеленную листьями свежего салата. Украсьте лазанью с моцареллой листочками рукколы и подайте вместе с помидорами черри.