Peel the onion and rinse. Then chop finely. Cut the lemon zest from the lemon, do not use the white layer between the pulp and the peel. You can carefully grate the zest on a fine grater or cut it off with a sharp knife and then finely chop it. Peel the garlic and finely chop it or pass it through a press.
Лук очистите от шелухи и промойте. Затем мелко нарежьте. Лимонную цедру срежьте с лимона, не используйте белую прослойку между мякотью и кожурой. Можно аккуратно натереть цедру на мелкой терке или срезать острым ножом, а затем мелко нашинковать. Чеснок очистите и мелко нашинкуйте или пропустите через пресс.
Mix marinade ingredients. Place yogurt in a blender bowl, add lemon juice and olive oil. Add finely chopped onion and lemon zest. Add garlic, mint, cumin and other seasonings to the bowl: coriander, paprika, cinnamon and ginger.
Смешайте ингредиенты маринада. В чашу блендера выложите йогурт, влейте лимонный сок и оливковое масло. Добавьте мелко нарезанный лук и лимонную цедру. В чашу добавьте чеснок, мяту, зиру и остальные приправы: кориандр, паприку, корицу и имбирь.
Finish preparing the marinade. Grind and mix the ingredients using a blender. Let the marinade sit for 15 minutes in the refrigerator.
Завершите приготовление маринада. Измельчите и перемешайте ингредиенты с помощью блендера. Дайте маринаду настояться 15 минут в холодильнике.
Use the yogurt marinade immediately after preparation. For example, spreading it on chicken and sending it to marinate in the refrigerator overnight.
Йогуртовый маринад используйте сразу после приготовления. Например, намазав им курицу и отправив мариноваться в холодильник на ночь.