Wash the strawberries and remove the stems. Wash the lime and cut it in half. Prepare and sterilize bottles for storing liquor. Prepare the blender.
Клубнику помойте, очистите от плодоножек. Лайм помойте и разрежьте пополам. Подготовьте и простерилизуйте бутылки для хранения ликера. Приготовьте блендер.
Make the berry base. Leave the berries for decoration. Beat the remaining strawberries and sugar thoroughly with a blender for 5 minutes. Squeeze the juice out of the lime and add to the strawberries. Beat for another 5 minutes.
Сделайте ягодную основу. Оставьте ягоду для украшения. Остальную клубнику с сахаром тщательно взбейте блендером в течение 5 минут. Из лайма выдавите сок, добавьте к клубнике. Взбивайте еще 5 минут.
Prepare the liqueur. Add vodka to the strawberries and blend with a blender for another 5 minutes. Strain the resulting liqueur through a sieve, then pour into bottles, close tightly and refrigerate for 3 days.
Приготовьте ликер. К клубнике добавьте водку, взбивайте блендером еще 5 минут. Процедите получившийся ликер через сито, затем разлейте по бутылкам, плотно закройте и уберите в холодильник на 3 дня.
Serve Xu-Xu strawberry liqueur in a tall glass, garnished with strawberries.
Подавайте клубничный ликер Ксу-ксу в высокой стопке, украсив ее ягодой клубники.