Wash the oranges thoroughly, pour boiling water over them, and wipe dry. Prepare a 2 liter jar, sterilize the jar and lid. Prepare suitable bottles for storing liquor and sterilize them.
Апельсины тщательно помойте, обдайте кипятком, протрите насухо. Подготовьте банку объемом 2 л, простерилизуйте банку и крышку. Подготовьте подходящие бутылки для хранения ликера и простерилизуйте их.
Make the liqueur base. Remove the zest from the oranges using a vegetable peeler. Place the zest in a jar, fill it with rum, and close the lid. Place the jar in a dark place for 1 week.
Сделайте основу для ликера. С апельсинов снимите цедру при помощи овощечистки. Сложите цедру в банку, залейте ромом, закройте крышкой. Уберите банку в темное место на 1 неделю.
Boil the syrup. Mix water and honey in a small saucepan. Heat over low heat, stirring constantly, 10-15 minutes. Don't let the syrup get too hot. Wait for the syrup to cool completely.
Сварите сироп. Смешайте в небольшой кастрюле воду с медом. Нагревайте на медленном огне, постоянно помешивая, 10-15 минут. Не дайте сиропу нагреться слишком сильно. Дождитесь, когда сироп полностью остынет.
Prepare the liqueur. Strain the base and squeeze out the zest. Mix the base with syrup and bottle. Refrigerate the liqueur for another week.
Приготовьте ликер. Процедите основу, цедру отожмите. Смешайте основу с сиропом, разлейте по бутылкам. Поставьте ликер в холодное место еще на одну неделю.
Serve orange liqueur as a shot with a slice of dark chocolate.
Подавайте апельсиновый ликер в виде шота с долькой горького шоколада.