Rinse the greens and dry on a wide cloth towel. Prepare two small 0.25 liter jars with lids and sterilize them for long-term storage of the workpiece. Peel and mince the garlic clove to serve.
Промойте зелень и обсушите на широком тканевом полотенце. Подготовьте две небольшие баночки по 0,25 л с крышками и простерилизуйте их для длительного хранения заготовки. Почистите и измельчите зубчик чеснока для подачи.
Chop the greens for pickling. Separate thin branches with leaves from the stems, remove the stems. Finely chop the parsley sprigs on a wide board.
Нарежьте зелень для засолки. Отделите тонкие веточки с листьями от стеблей, стебли удалите. Веточки петрушки мелко порежьте на широкой доске.
Pickle the parsley. In a convenient container, mix chopped parsley with salt. Then transfer it to jars, close the lids tightly and put them in the refrigerator.
Засолите петрушку. В удобной емкости смешайте нарезанную петрушку с солью. Затем переложите ее в банки, плотно закройте крышками и уберите в холодильник.
Prepare a spicy sauce by mixing parsley with mayonnaise and sour cream in equal proportions, garlic and pepper.
Приготовьте пикантный соус, смешав петрушку с майонезом и сметаной в равных пропорциях, чесноком и перцем.