Rinse the tuna fillet under running cold water and let dry. Wash the orange, cut it in half and cut one half into circles. Peel the garlic and chop finely. Rinse and dry the arugula on paper towels, wash the cherry tomatoes and cut them in half. Prepare a small baking dish and spread olive oil over the bottom.
Промойте филе тунца под струей холодной воды, дайте обсохнуть. Апельсин вымойте, разрежьте пополам и одну половину нарежьте кружками. Чеснок почистите и мелко порежьте. Ополосните и высушите на бумажных полотенцах рукколу, вымойте помидоры черри и разрежьте их пополам. Приготовьте небольшую форму для запекания и распределите по дну оливковое масло.
Marinate the tuna fillet before baking. Squeeze the juice from half an orange into a bowl and add finely chopped garlic. Add salt, pepper, Italian herbs and mix everything. Place fillet pieces in the marinade, turn over and leave for 20 minutes.
Промаринуйте филе тунца перед запеканием. Выдавите из половины апельсина сок в миску, положите туда мелко нарезанный чеснок. Добавьте соль, перец, итальянские травы и все перемешайте. Положите в маринад куски филе, переверните и оставьте на 20 минут.
Prepare tuna with orange. Turn on the oven to preheat to 180 degrees. Place the marinated fillet in a greased dish and place in the oven for 20 minutes. Remove the pan from the oven, pour the resulting juice over the fish and place the orange slices on it. Bake for another 10-15 minutes.
Приготовьте тунца с апельсином. Включите духовку разогреваться до 180 градусов. Положите промаринованное филе в форму, смазанную маслом, и поставьте в духовку на 20 минут. Достаньте форму из духовки, полейте рыбу образовавшимся соком и разложите на ней кружочки апельсинов. Запекайте еще 10-15 минут.
Place the arugula leaves on a serving plate and place the tuna fillet and orange slice on top. Garnish the dish with cherry tomato halves.
Выложите на сервировочную тарелку листья рукколы, поверх них положите филе тунца с кружком апельсина. Украсьте блюдо половинками помидоров черри.