Rinse the tuna fillet well under cold water. Peel the onion, wash and cut into large half rings. Wash the parsley and divide it into small sprigs.
Филе тунца хорошо промойте под холодной водой. Лук очистите от шелухи, вымойте и нарежьте крупными полукольцами. Зелень петрушки вымойте и разделите на небольшие веточки.
Make the tuna marinade. Place yogurt in a bowl, add salt, pepper, Provençal herbs, mix everything. Add the tuna pieces to the marinade, stir until the mixture completely coats all the pieces. Place the fish to marinate in the refrigerator for 30 minutes. Then add the onion to the marinade, stir again and refrigerate for another 20 minutes.
Сделайте маринад для тунца. В миску выложите йогурт, добавьте соль, перец, прованские травы, все перемешайте. Положите куски тунца в маринад, перемешайте, пока смесь полностью не покроет все куски. Поставьте рыбу мариноваться в холодильник на 30 минут. Затем положите в маринад лук, еще раз перемешайте и подержите в холоде еще 20 минут.
Cook tuna with onions in the oven. Preheat the oven to 190-200 degrees and take out a mold with high sides. Pour sunflower oil into the mold and distribute it evenly along the bottom. Place the tuna pieces in the pan, place the onion on top of them, and pour the marinade over everything. Bake for 35-40 minutes until the onions and tuna are lightly browned.
Приготовьте тунца с луком в духовке. Разогрейте духовку до 190-200 градусов и достаньте форму с высокими бортами. Налейте в форму подсолнечное масло и равномерно распределите его по дну. Разложите в форме кусочки тунца, поверх них положите лук, все залейте маринадом. Запекайте 35-40 минут, пока лук и тунец не подрумянятся.
Serve oven-cooked tuna with mashed potatoes. Garnish the fish pieces with parsley sprigs.
Подавайте тунца, приготовленного в духовке, с картофельным пюре. Украсьте кусочки рыбы веточками петрушки.