Thaw tuna fillets if necessary. Wash it and dry it on a cloth towel. Wash the tomatoes and cut each into 2-4 pieces depending on size. Wash the basil and chop finely. Peel the garlic and chop in a press. Drain the brine from the mozzarella into a separate container, cut the cheese into circles. Prepare a convenient baking dish and grease it with vegetable oil.
Разморозьте филе тунца, если необходимо. Помойте его и обсушите на тканевом полотенце. Вымойте помидоры и разрежьте каждый на 2–4 части в зависимости от размера. Вымойте базилик и мелко порежьте. Чеснок очистите и измельчите в прессе. Слейте рассол от моцареллы в отдельную емкость, сыр порежьте кружками. Приготовьте удобную форму для запекания и смажьте ее растительным маслом.
Make the tuna filling. Pour the cream and mozzarella brine into a bowl, add salt, pepper, garlic and basil. Mix everything. Place the tuna fillet in the mold and fill with the resulting mixture. Leave for 20 minutes.
Сделайте заливку для тунца. Вылейте в миску сливки и рассол от моцареллы, добавьте соль, перец, чеснок и базилик. Все перемешайте. Разложите филе тунца в форме и залейте получившейся смесью. Оставьте на 20 минут.
Bake tuna with cheese. Place the tomatoes in the tuna dish. Place mozzarella slices on top of the fish and tomatoes. Preheat the oven to 200 degrees and bake for 30-40 minutes until the cheese is completely melted and golden.
Запеките тунец с сыром. Выложите в форму с тунцом помидоры. Положите на рыбу и помидоры кружки моцареллы. Разогрейте духовку до 200 градусов и запекайте в течение 30–40 минут, пока сыр полностью не расплавится и не станет золотистым.
Serve a portion of tuna baked with cheese with a glass of dry white wine.
Подавайте порцию тунца, запеченного с сыром, с бокалом белого сухого вина.