To serve, wash the berries, remove the sepals, dry them and cut each berry in half. Sterilize the glass jars in which the yogurt will be fermented.
Ягоду для подачи промойте, снимите с нее чашелистики, просушите и разрежьте пополам каждую ягоду. Простерилизуйте стеклянные банки, в которых будет сквашиваться йогурт.
Prepare the milk and cream mixture. Pour a little water into the bottom of the saucepan to prevent burning. Pour the cream and milk into a saucepan and heat to about 88 degrees, almost boiling. Cook over low heat, stirring until the volume of the mixture reduces by 15-20%, about 15 minutes. Cool the milk mixture to a temperature of 41-42 degrees.
Подготовьте молочно-сливочную смесь. На дно сотейника налейте немного воды, чтобы исключить пригорание. Вылейте в сотейник сливки и молоко и нагрейте до температуры примерно 88 градусов, почти до кипения. Варите на слабом огне, помешивая, чтобы объем смеси уменьшился на 15-20%, примерно 15 минут. Охладите молочную смесь до температуры 41-42 градуса.
Prepare the yogurt. Strain the prepared milk-cream mixture through cheesecloth. Add sour cream and mix thoroughly. Pour the yogurt into glass jars and cover with foil, place in the oven preheated to 50 degrees. Leave the yogurt to ferment for 8 hours. Then place the yogurt in the refrigerator for 2 hours to finish fermenting.
Приготовьте йогурт. Процедите подготовленную молочно-сливочную смесь через марлю. Добавьте сметану и тщательно перемешайте. Вылейте йогурт в стеклянные банки и закройте фольгой, поставьте в духовку, разогретую до 50 градусов. Оставьте йогурт заквашиваться на 8 часов. Затем поместите йогурт в холодильник на 2 часа, чтобы брожение закончилось.
Serve yogurt in a wide glass or bowl. Place yogurt in a bowl, garnish with berries and a tablespoon of honey.
Подавайте йогурт в широком стакане или креманке. Выложите йогурт в креманку, украсьте ягодами и столовой ложкой меда.