Wash the tomato, peel and cut the pulp. Peel the garlic clove, wash it and pass it through a press. Wash the cilantro, dry and finely chop.
Помидор помойте, очистите от кожицы и нарежьте мякоть. Зубчик чеснока почистите, помойте и пропустите через пресс. Кинзу помойте, обсушите и мелко нарежьте.
Make the sauce. Pour natural yogurt into a bowl, add tomato pulp, chopped garlic and mix everything.
Сделайте соус. Налейте в миску натуральный йогурт, выложите туда мякоть помидора, измельченный чеснок и все перемешайте.
Boil the poached egg. Pour water into a large saucepan and bring it to a boil. Add vinegar and salt to the water, then reduce heat. Break the egg into a separate container, being careful not to damage the yolk. Spin the water in a circle with a spoon and pour the egg into the middle of the resulting funnel. Cook for 2 minutes, then use a slotted spoon to remove the egg and place on a plate.
Сварите яйцо пашот. Налейте в большую кастрюлю воду, доведите ее до кипения. Положите в воду уксус и соль, затем уменьшите огонь. В отдельную емкость разбейте яйцо, стараясь, чтобы желток не повредился. Раскрутите воду ложкой по кругу и в середину получившейся воронки влейте яйцо. Варите 2 минуты, затем с помощью шумовки достаньте яйцо и выложите на тарелку.
Assemble the dish. Divide the yogurt sauce evenly onto a serving plate. Then carefully place the egg on the sauce and serve.
Соберите блюдо. Равномерно распределите йогуртовый соус по сервировочной тарелке. Затем на соус аккуратно выложите яйцо и подавайте к столу.
Before serving, sprinkle the poached egg with yogurt sauce with finely chopped cilantro.
Перед подачей посыпьте яйцо пашот с йогуртовым соусом мелко нарезанной кинзой.