Remove the yogurt from the refrigerator in advance so that it warms up to room temperature. Prepare beautiful transparent forms for serving dessert. Wash the mint sprig and separate the leaves from the stem. Assemble the blender.
Йогурт достаньте из холодильника заранее, чтобы он нагрелся до комнатной температуры. Подготовьте красивые прозрачные формы для подачи десерта. Помойте веточку мяты, отделите листики от стебля. Соберите блендер.
Prepare the base for the cream. Mix the cream with agar-agar and sugar and place over medium heat. Bring to a boil, simmer for no more than 60 seconds. Divide the base into two parts, add berries to one part, and blend everything with a blender. Boil the part with berries for another 1 minute. Cool the base until warm.
Приготовьте основу для крема. Смешайте сливки с агар-агаром и сахаром, поставьте на средний огонь. Доведите до кипения, кипятите не более 60 секунд. Разделите основу на две части, в одну часть добавьте ягоды, все перебейте блендером. Проварите часть с ягодами еще 1 минуту. Остудите основу до теплого состояния.
Prepare the cream. Add 250 ml of yoghurt to each part. Mix thoroughly. Place the cream in dessert molds in multi-colored layers and refrigerate for 30 minutes.
Приготовьте крем. В каждую часть добавьте по 250 мл йогурта. Тщательно перемешайте. Выложите крем в формы для десерта разноцветными слоями, уберите в холодильник на 30 минут.
Serve the yoghurt with agar-agar, garnished with blackberries and a mint leaf.
Подавайте йогурт с агар-агаром, украсив ягодами ежевики и листиком мяты.