Prepare ingredients for raspberry yogurt. Tip: Instead of fresh raspberries, you can use frozen berries or raspberry jam (then you don’t need to add sugar).
Подготовьте продукты для йогурта с малиной. Совет: Вместо свежей малины можно использовать замороженные ягоды или малиновое варенье (тогда сахар класть не нужно).
Prepare berries for yogurt. Place raspberries in a saucepan, add sugar. Let it boil over medium heat. Then reduce the heat to low and simmer for 5-10 minutes to allow the excess liquid to evaporate. Dilute the starch in 15 ml of water, stir, pour into the raspberries, stir. Remove from the stove.
Подготовьте ягоды для йогурта. Выложите малину в сотейник, добавьте сахар. Дайте закипеть на среднем огне. Затем огонь убавьте до слабого и варите 5-10 минут, чтобы лишняя жидкость выпарилась. Разведите крахмал в 15 мл воды, размешайте, влейте к малине, перемешайте. Уберите с плиты.
Prepare yogurt with raspberries. Pour raspberry jelly into the yoghurt molds to fill about a quarter of the container. Heat the milk to 40 degrees, add the starter in an amount calculated per liter of product. Fill the jars to the top with milk and starter. Cook in a yogurt maker or slow cooker for 8 hours. Close the jars with the prepared yogurt with lids and refrigerate for 2 hours.
Приготовьте йогурт с малиной. В формочки для йогурта влейте малиновое желе примерно на четверть емкости. Молоко подогрейте до 40 градусов, введите закваску в количестве, рассчитанном на литр продукта. Наполните баночки доверху молоком с закваской. Готовьте в йогуртнице или мультиварке 8 часов. Закройте баночки с готовым йогуртом крышками, уберите в холод на 2 часа.
Serve the yogurt chilled.
Подавайте йогурт в охлажденном виде.