Prepare the ingredients for the zucchini and yogurt dish. Cut the zucchini into rings. Grate the cheese on a fine grater. Peel the garlic and finely chop it along with the dill. Tip: It is better to use thicker yogurt for this dish.
Подготовьте продукты для блюда из кабачков и йогурта. Кабачки нарежьте кольцами. Сыр натрите на мелкой терке. Чеснок почистите и мелко порубите вместе с укропом. Совет: Йогурт для этого блюда лучше брать погуще.
Make the sauce. Combine yogurt, garlic, herbs, salt and pepper.
Сделайте соус. Соедините йогурт, чеснок, зелень, соль и перец.
Prepare zucchini with yogurt sauce. Sprinkle the surface of each zucchini slice with salt and pepper and spread with sauce. Place cheese shavings on top. Grease a baking dish with oil and place the zucchini. Cook at 180 degrees in the oven for 15-20 minutes.
Приготовьте кабачки с йогуртовым соусом. Поверхность каждого кружочка кабачка присыпьте солью и перцем, намажьте соусом. Сверху разместите сырную стружку. Форму для запекания смажьте маслом, разместите кабачки. Готовьте при 180 градусах в духовке 15-20 минут.
Place the zucchini on plates, garnish the dish with parsley and halved cherry tomatoes.
Разложите кабачки по тарелкам, украсьте блюдо зеленью петрушки и половинками помидоров черри.