Wash the eggplants, dry them on paper towels, cut off the stem, peel them and cut into 1x1cm cubes. Wash the greens, dry on paper towels, and chop. Peel the garlic and chop it in a way convenient for you. Squeeze the juice from half a lemon.
Баклажаны вымойте, обсушите на бумажных полотенцах, отрежьте плодоножку, очистите от кожицы и нарежьте кубиками 1х1см. Зелень вымойте, обсушите на бумажных полотенцах, измельчите. Чеснок очистите от шелухи, измельчите удобным для вас способом. Из половины лимона выжмите сок.
Prepare the eggplants. Boil water in a saucepan, add salt, add eggplants and boil over low heat for 7-10 minutes. Then drain in a colander and cool.
Приготовьте баклажаны. В кастрюле вскипятите воду, добавьте соль, положите баклажаны и отваривайте на небольшом огне в течение 7-10 минут. Затем откиньте на дуршлаг и остудите.
Make a gas station. Place the chopped greens in a deep bowl, season with ground black and red hot pepper, add chopped garlic, lemon juice, and yogurt. Stir.
Сделайте заправку. Измельченную зелень выложите в глубокую миску, приправьте черным молотым и красным острым перцем, добавьте измельченный чеснок, лимонный сок, йогурт. Перемешайте.
Connect the basics. Once the eggplants have cooled, pour the sauce over them, stir and refrigerate for several hours.
Соедините основы. Как только баклажаны остынут, залейте их соусом, перемешайте и поставьте в холодильник на несколько часов.
Place eggplant salad with yogurt in a beautiful elegant salad bowl and serve chilled.
Салат из баклажанов с йогуртом выложите в красивый изящный салатник и подавайте к столу в охлажденном виде.