Wash the mint, dry it on paper towels, tear off the leaves, and chop finely with a knife. Peel the garlic. Crush the garlic cloves with the flat side of a knife, then chop.
Мяту вымойте, обсушите на бумажных полотенцах, оборвите листья, мелко нарубите ножом. Чеснок очистите от шелухи. Зубчики чеснока раздавите плоской стороной ножа, затем нарубите.
Make a mint yogurt sauce. Place yogurt in a deep container, add chopped mint and garlic, salt and pepper, pour in lemon juice, stir.
Сделайте соус из йогурта с мятой. В глубокую емкость выложите йогурт, добавьте измельченную мяту и чеснок, посолите, приправьте перцем, влейте сок лимона, перемешайте.
Wait for it to be ready. Cover the container with cling film or cover with a lid and place in the refrigerator for an hour.
Дождитесь окончательной готовности. Затяните емкость пищевой пленкой или накройте крышкой, поставьте в холодильник на час.
Place the yogurt and mint sauce in a gravy boat and serve with the kebab.
Соус из йогурта с мятой выложите в соусник, подайте к шашлыку.