Remove the yogurt and cream from the refrigerator in advance so that they warm up to room temperature. Prepare and sterilize your freezer container.
Йогурт и сливки достаньте заранее из холодильника, чтобы они нагрелись до комнатной температуры. Подготовьте и простерилизуйте контейнер для замораживания.
Prepare coffee syrup. Mix espresso with sugar and bring to a boil, let simmer for 5 minutes to reduce the liquid slightly. Leave to cool to room temperature for 30 minutes. Strain the resulting syrup through a sieve.
Приготовьте кофейный сироп. Эспрессо смешайте с сахаром и доведите до кипения, дайте покипеть 5 минут, чтобы жидкость немного уварилась. Оставьте остывать до комнатной температуры на 30 минут. Процедите получившийся сироп через сито.
Prepare the ice cream. Using a blender, beat the yogurt with cream and coffee syrup, transfer the resulting mass to a container for freezing. Place the container in the freezer for 2 hours.
Приготовьте мороженое. Блендером взбейте йогурт со сливками и кофейным сиропом, переложите получившуюся массу в контейнер для замораживания. Уберите контейнер в морозилку на 2 часа.
Serve the ice cream in beautiful bowls or glasses, sprinkle with cinnamon through a sieve.
Подавайте мороженое в красивых пиалах или бокалах, посыпав корицей через сито.