Remove the yogurt and egg from the refrigerator in advance so that the food warms up to room temperature. Wash the chicken egg. Sift the flour. Heat the pancake pan well.
Йогурт и яйцо достаньте из холодильника заранее, чтобы продукты нагрелись до комнатной температуры. Куриное яйцо помойте. Муку просейте. Хорошо разогрейте блинную сковороду.
Prepare pancake dough. Whisk the yogurt with the egg and sugar. Add soda and flour, mix thoroughly. Boil water, pour water into the dough in a thin stream, constantly stirring it with a whisk. Add sunflower oil, mix and leave the dough to stand for 15 minutes.
Приготовьте блинное тесто. Взбейте венчиком йогурт с яйцом и сахаром. Добавьте соду и муку, тщательно перемешайте. Воду вскипятите, тонкой струйкой вливайте воду в тесто, постоянно мешая его венчиком. Добавьте подсолнечное масло, перемешайте и оставьте тесто постоять на 15 минут.
Bake pancakes. Grease the heated frying pan with a small amount of sunflower oil, use a silicone brush for this. Using a ladle, pour a little dough into the pan, spread the dough evenly over the surface, tilting the pan in different directions. Fry the pancakes on both sides for 1 minute. Cook the pancakes until you run out of batter. Grease the pan with oil as needed.
Испеките блины. Смажьте разогретую сковороду небольшим количеством подсолнечного масла, используйте для этого силиконовую кисточку. Половником налейте немного теста на сковороду, равномерно распределите тесто по поверхности, наклоняя сковороду в разные стороны. Обжаривайте блины с двух сторон по 1 минуте. Готовьте блины, пока не закончится тесто. По мере необходимости смазывайте сковороду маслом.
Make pancake sauce by mixing yogurt with strawberry jam. Serve pancakes with sauce.
Сделайте соус для блинов, смешав йогурт с клубничным джемом. Подавайте блины с соусом.