Prepare ingredients for Greek yogurt. Take out the sieve and cheesecloth. Tip: To make yogurt, you can buy a special starter. It is sold in “dairy kitchens” for children, health food stores and some pharmacies, as well as online stores.
Подготовьте продукты для греческого йогурта. Достаньте сито и марлю. Совет: Для приготовления йогурта можно купить специальную закваску. Продается она в "молочных кухнях" для детей, магазинах здорового питания и в некоторых аптеках, а также интернет-магазинах.
Make regular yogurt. Heat the milk to 38-40 degrees. Add natural drinking yogurt, that is, sourdough. Stir. Pour the mixture into a thermos, cover with a warm cloth and put in a warm place for 6-8 hours. The mass should thicken.
Сделайте обычный йогурт. Молоко нагрейте до 38-40 градусов. Добавьте натуральный питьевой йогурт, то есть закваску. Перемешайте. Перелейте смесь в термос, накройте теплой материей и уберите в теплое место на 6-8 часов. Масса должна загустеть.
Prepare Greek yogurt. Line the sieve with several layers of gauze. Place on top of a bowl. Place yogurt on cheesecloth. Place the container in the refrigerator for 6-8 hours. During this time, the whey should drain.
Приготовьте греческий йогурт. Сито застелите несколькими слоями марли. Поставьте сверху на миску. На марлю выложите йогурт. Уберите емкость в холодильник на 6-8 часов. За это время сыворотка должна стечь.
Cool the yogurt. Place the yogurt in containers or jars and put it in the refrigerator. You will get approximately 500-600 g of Greek yogurt.
Охладите йогурт. Разложите йогурт по контейнерам или баночкам и уберите в холодильник. Получится примерно 500-600 г греческого йогурта.
Before serving, add walnuts to the prepared Greek yogurt.
Перед подачей добавьте в готовый греческий йогурт грецкие орехи.