Rinse the vegetables well under cold water, peel the onions and carrots. Rinse the lettuce leaves and dry them. Peel the garlic and grind in a press.
Овощи хорошо промойте под холодной водой, очистите лук и морковь. Листья салата ополосните и обсушите. Чеснок очистите от шелухи и измельчите в прессе.
Chop the vegetables. Grate the carrots on a Korean grater to form even strips. Cut the onion into thin half rings, and the cucumber into thin strips lengthwise. Cut cherry tomatoes into slices.
Измельчите овощи. Морковь натрите на корейской терке, чтобы получилась ровная соломка. Лук нарежьте тонкими полукольцами, а огурец — вдоль тонкими полосками. Помидоры черри нарежьте кружочками.
Prepare the rice sheets. Pour warm water into a plate or bowl, place one sheet of paper in it and hold it there for a few seconds until it gets wet. Next, transfer the finished paper to the desktop. Prepare sheets for all portions in this manner.
Подготовьте рисовые листы. В тарелку или миску налейте теплую воду, опустите в нее один лист бумаги и подержите так несколько секунд, пока он не размокнет. Далее переложите готовую бумагу на рабочий стол. Подготовьте таким образом листы для всех порций.
Assemble the roll. Place a few small lettuce leaves in the middle of the rice paper. Then add carrots, cucumber and onion. Place tomato slices and garlic on top. Place the bottom edge of the paper over the filling, fold the side edges inward and roll up the roll. Prepare all the rolls this way.
Соберите ролл. В середину рисовой бумаги выложите несколько небольших листьев салата. Затем положите морковь, огурец и лук. Сверху выложите кружочки помидоров и чеснок. Нижний край бумаги положите на начинку, скрутите боковые края внутрь и сверните рулет. Приготовьте таким образом все роллы.
Place the finished spring rolls on a plate and sprinkle them with sesame seeds. The remaining lettuce leaves can be used to decorate the dish before serving. Serve soy sauce in a separate gravy boat.
Готовые спринг-роллы выложите на тарелку и посыпьте их кунжутом. Оставшимися листьями салата можно украсить блюдо перед подачей. В отдельном соуснике подайте соевый соус.