Prepare ingredients for seafood spring rolls. Thaw the shrimp, peel the shell, remove the head. Remove the peel from the garlic. Cut the avocado, cucumber and carrots into thin strips. Wash the lettuce leaves and dry them. Sprinkle avocado with lemon juice. Tip: Rice noodles can be replaced with starch noodles.
Подготовьте продукты для спринг-роллов с морепродуктами. Разморозьте креветки, почистите от панциря, удалите голову. С чеснока снимите шелуху. Авокадо, огурец и морковь нарежьте тонкими полосками. Листья салата помойте, обсушите. Авокадо сбрызните лимонным соком. Совет: Рисовую лапшу можно заменить на крахмальную.
Make garlic butter. Heat the olive oil in a frying pan over high heat, add the whole garlic cloves and fry for 2 minutes. Then remove the slices from the oil.
Сделайте чесночное масло. На сковороде на сильном огне разогрейте оливковое масло, выложите зубчики чеснока целиком, жарьте 2 минуты. Затем дольки извлеките из масла.
Prepare the filling. Sprinkle the shrimp with salt and pepper, fry the seafood in garlic oil for 1-2 minutes, stirring. Boil rice noodles in salted water for 1-2 minutes.
Подготовьте начинку. Креветки посыпьте солью и перцем, обжарьте морепродукты на чесночном масле 1-2 минуты, помешивая. Рисовую лапшу отварите в подсоленной воде 1-2 минуты.
Prepare spring rolls with seafood. Prepare the rice sheets as directed on the package (they need to be soaked until they become pliable). Place the sheet on the table. Place a leaf of lettuce closer to the edge of the rice pancake, and on top - carrots, cucumber, avocado, rice noodles and shrimp. Roll the roll tightly, the edges should be tucked under. Do the same with the remaining sheets and filling. Fry on both sides in garlic oil for 1-2 minutes.
Приготовьте спринг-роллы с морепродуктами. Подготовьте рисовые пласты, как написано на упаковке (их нужно замачивать, чтобы они стали пластичными). Выложите лист на стол. Ближе к краю рисового блина положите лист салата, сверху — морковь, огурец, авокадо, рисовую лапшу и креветки. Туго скрутите ролл, края должны быть подвернуты. То же самое сделайте с остальными листами и начинкой. Обжарьте с двух сторон на чесночном масле 1-2 минуты.
Serve the prepared spring rolls with sweet and sour sauce.
Подавайте готовые спринг-роллы с кисло-сладким соусом.