Ramen is a simple fast food dish made from soft noodles. In simple words, Asian fast food, but not at all harmful, quite the opposite. After all, the soup is prepared from meat, herbs, spices, beans, vegetables, mushrooms, eggs and other products. Ramen is compared to Russian pies, which are baked the same way, and each housewife puts her own filling. The Asian dish allows for any topping, the main thing being meat or fish broth and instant noodles, such as egg or rice.
Рамен — это простое и быстрое блюдо, которое готовят из мягкой лапши. По сути, это азиатский фаст-фуд, который не вредит здоровью, а, напротив, полезен. В его основе—суп с мясом, зеленью, специями, бобами, овощами, грибами, яйцами и другими ингредиентами. Часто его сравнивают с русскими пирожками: выпекаются одинаково, а начинку каждая хозяйка выбирает по своему вкусу. В азиатском блюде допускаются любые топпинги, главное — мясной или рыбный бульон и лапша быстрого приготовления, например яичная или рисовая.
Steps / Шаги:
Prepare ramen with broth. Wash the pork, cut into medium pieces. Peel the ginger and chop finely. Tip: If the ginger is fresh, when it is broken, a loud crunch is heard, drops of clear juice appear on the surface, and a bright spicy aroma appears. The richer the color of the pulp, the older the root.
Подготовьте рамен с бульоном. Свинину помойте, нарежьте средними кусочками. Имбирь почистите, мелко нарежьте. Совет: Если имбирь свежий, при надломе раздается звонкий хруст, на поверхности выступают капли прозрачного сока, и появляется яркий пряный аромат. Чем насыщеннее цвет мякоти – тем старее корень.
Prepare the broth. Boil pork for 30 minutes. During cooking, remove excess foam. Then remove the meat and set aside. Strain the broth and add salt. Pour into a clean container.
Подготовьте бульон. Отварите свинину 30 минут. Во время варки, убирайте лишнюю пену. Затем извлеките мясо, отложите. Бульон процедите и посолите. Перелейте в чистую емкость.
Finish cooking the meat. Place pork, ginger, cinnamon in a saucepan, pour in 150-200 ml of strained broth. When it boils, pour in soy sauce and sugar. Cover the meat with a lid so that it is completely immersed in the broth. Cook in this form over low heat for 3 hours.
Завершите приготовление мяса. Сложите в кастрюлю свинину, имбирь, корицу, Влейте 150-200 мл процеженного бульона. Когда закипит, влейте соевый соус, посахарите. Накройте мясо крышкой так, чтобы оно было полностью погружено в бульон. Готовьте в таком виде на медленном огне 3 часа.
Boil the noodles while the meat is cooking. Boil water, drain the noodles, cook for 5-7 minutes. Remove the noodles and divide into 5 equal parts (or less or more, depending on the number of servings).
Отварите лапшу, пока готовится мясо. Вскипятите воду, спустите лапшу, варите 5-7 минут. Лапшу извлеките и разделите на 5 равных частей (или меньше-больше, по количеству порций).
Finish cooking the ramen with the broth. Pour a liter of water into a saucepan with broth and bring to a boil. Add pork fat. Keep on fire for 1 minute.
Завершите приготовление рамена с бульоном. В кастрюлю с бульоном влейте литр воды, доведите до кипения. Добавьте свиной жир. Держите на огне 1 минуту.
Pour the broth into bowls with noodles. Place the pieces of pork, garnish with herbs and sesame seeds and serve.
Бульон разлейте по тарелкам с лапшой. Выложите кусочки свинины, украсьте зеленью и кунжутом и подавайте к столу.