Place all the necessary ingredients on the table. If the minced meat is frozen, defrost it first. Prepare baking dishes.
Выставьте на стол все необходимые ингредиенты. Если фарш заморожен — предварительно разморозьте его. Подготовьте формы для запекания.
Place the minced chicken in a deep bowl suitable for mixing all ingredients. Carefully crack the egg and separate the yolk from the white. Immediately transfer the yolk to the minced meat. Add cream, salt and ground black pepper to the minced meat. Mix the meat mixture well.
Переложите куриный фарш в глубокую миску, удобную для смешивания всех ингредиентов. Аккуратно разбейте яйцо и отделите желток от белка. Желток сразу переложите к фаршу. К фаршу добавьте сливки, соль, перец черный молотый. Хорошо перемешайте мясную массу.
In a separate container, beat the egg whites until stiff peaks form. Transfer the prepared protein to the minced meat and mix gently. Grease baking dishes with vegetable oil and spread the meat mixture. Place the molds in the oven, preheated to 180℃, and bake for 30-35 minutes. Then turn off the oven and leave the dish for another 10 minutes with the door slightly open.
В отдельной емкости взбейте белок до устойчивых пиков. Переложите подготовленный белок к фаршу и аккуратно перемешайте. Формочки для запекания смажьте растительным маслом и разложите мясную массу. Поместите формочки в духовку, предварительно разогретую до 180℃, и запекайте 30-35 минут. Затем выключите духовку и оставьте блюдо еще на 10 минут, приоткрыв дверцу.
Serve the finished minced chicken soufflé cut into thin slices. Garnish it with parsley and fresh tomatoes.
Готовое суфле из куриного фарша подавайте нарезанным тонкими ломтиками. Украсьте его зеленью петрушки, свежими томатами.