Before you start cooking, prepare your vegetables and meat. Rinse the chicken fillet and dry with paper towels. Wash and peel the vegetables, everything except the garlic.
Перед началом готовки подготовьте овощи и мясо. Куриное филе промойте и просушите бумажными полотенцами. Овощи помойте и почистите, все кроме чеснока.
It is better to cook pilaf in a cauldron with a thick bottom. Cut the chicken fillet into small pieces. Pour oil into the cauldron and set to heat. After a minute, put the fillet pieces there. Fry the meat for 2-3 minutes on each side.
Плов лучше готовить в казане с толстым дном. Куриное филе нарежьте небольшими кусочками. Налейте в казан масло и поставьте разогреваться. Через минуту положите туда кусочки филе. Обжаривайте мясо 2-3 минуты с каждой стороны.
While the meat is frying, chop the onions and carrots. You can cut the onion into half rings or thin quarters. Carrots - in semicircles or cubes. Add onions and carrots to meat. Fry for 4-5 minutes. Salt and pepper the dish to taste. Add your favorite pilaf spices. Mix everything together.
Пока жариться мясо, нарежьте лук и морковь. Лук можете нарезать полукольцами или тонкими четвертинками. Морковь — полукругами или брусочком. Добавьте лук и морковь к мясу. Обжаривайте 4-5 минут. Посолите и поперчите блюдо по вкусу. Добавьте ваши любимые специи для плова. Перемешайте все вместе.
Divide the head of garlic into cloves, wash them, but do not peel off the skin. Rinse the rice well until the water runs clear. Place the rice on the meat and stick 5-6 cloves of garlic on top. Do not mix under any circumstances! You can add a little salt on top. Pour boiled water over the pilaf and cook covered for 20 minutes until the rice is ready.
Головку чеснока разделите на дольки, промойте их, но не счищайте шкуру. Рисс хорошо промойте, до прозрачной воды. Выложите рис на мясо, сверху воткните 5-6 долек чеснока. Не в коем случае не перемешивайте! Можете немного посолить сверху. Залейте плов кипяченой водой и готовьте под крышкой в течении 20 минут до готовности риса.
Serve the pilaf garnished with a sprig of parsley. Its green color goes well with the yellowish color of rice. Fresh vegetables are also suitable for decoration.
Подавайте плов украсив его веточкой петрушки. Ее зеленый цвет отлично сочетается с желтоватым цветом риса. Для украшения подойдут и свежие овощи.