Prepare all the necessary ingredients. Thaw the raspberries. Prepare a blender, small and large saucepans, a bowl and cling film.
Подготовьте все необходимые ингредиенты. Разморозьте малину. Приготовьте блендер, маленькую и большую кастрюли, миску и пищевую пленку.
Take gelatin and fill it with water. Leave for 10 minutes. Pass the raspberries through a blender. Then pour the juice into a small saucepan.
Возьмите желатин и залейте его водой. Оставьте на 10 минут. Малину пропустите через блендер. Затем сок влейте в маленькую кастрюлю.
Add soaked gelatin and lemon juice from a lemon wedge to the raspberry juice. Mix everything thoroughly.
К малинному соку добавьте замоченный желатин и лимонный сок с дольки лимона. Все тщательно перемешайте.
Pour water into a saucepan and place on fire, and place a small saucepan with raspberries on top. Stir until the sugar dissolves. The mass should become homogeneous. No need to wait for it to boil; remove from heat immediately.
Налейте в кастрюлю воду и поставьте на огонь, а сверху маленькую кастрюлю с малиной. Перемешивайте до растворения сахара. Масса должна стать однородной. Не нужно дожидаться кипения, сразу снимайте с огня.
When the mass has cooled, beat the soufflé in another bowl with a mixer for about 5 minutes. The mass should turn slightly white and increase in volume. Take a mold, lay out cling film and grease the film with vegetable oil. Place the soufflé in a mold and refrigerate for 2 hours.
Когда масса остынет, в другой миске миксером взбейте суфле, минут 5. Масса должна немного побелеть и увеличиться в объеме. Возьмите форму, выложите пищевую пленку и смажьте пленку растительным маслом. Выложите суфле в форму и поставьте в холодильник на 2 часа.
When the soufflé has set, cut into pieces and dip in shavings or cocoa.
Когда суфле застынет, нарежьте кусочками и обмакните в стружку или какао.
The dish is best served with fresh raspberries.
Лучше всего блюдо подавать со свежими ягодами малины.