Prepare all ingredients in required quantities. Rinse beef on the bone thoroughly in cold water. Wash vegetables and herbs. Peel carrots, onions, potatoes.
Подготовьте все ингредиенты в нужном количестве. Говядину на кости тщательно промойте в холодной воде. Овощи и зелень помойте. Морковь, лук, картофель очистите.
Place the beef on the bones in a saucepan, cover with cold water and simmer over low heat. As foam forms, carefully remove it. Cut all smoked meats and sausages into small cubes. Finely chop the onions, carrots and sour cucumbers into cubes. Cut the potatoes into small cubes.
В кастрюлю положите говядину на кости, залейте холодной водой и варите на медленном огне. По мере образования пенки, аккуратно снимайте ее. Все копчености и сосиски нарежьте небольшими брусочками. Нарежьте мелко лук, морковь и кислые огурцы — брусочками. Картофель порежьте на небольшие кубики.
Heat vegetable oil in a frying pan and fry the onions and carrots. Then add pickles and smoked meats to the pan and simmer for 10 minutes.
Разогрейте растительное масло в сковороде и обжарьте лук с морковью. Затем добавьте в сковороду соленые огурцы и копчености, протушите все 10 минут.
Remove the cooked beef on the bone from the pan and strain the broth. Add potatoes to the broth. When the potatoes are ready, place the prepared mixture of fried smoked meats into the pan. Cut the boiled beef into small pieces and place in a saucepan. Add salt and ground black pepper to taste. Leave the hodgepodge to cook for another 10-15 minutes. Cut the olives into rings and place them in the hodgepodge. Cover the pan with a lid and remove from heat. Let the hodgepodge brew for 1 hour.
Готовую говядину на кости извлеките из кастрюли, бульон процедите. В бульон положите картофель. Когда картофель будет готов, положите в кастрюлю подготовленную смесь обжаренных копченостей. Вареную говядину нарежьте на небольшие брусочки и отправьте в кастрюлю. Добавьте соль и перец черный молотый по вкусу. Оставьте вариться солянку еще 10-15 минут. Нарежьте маслины кольцами, положите их в солянку. Накройте кастрюлю крышкой и снимите с огня. Дайте солянке настояться в течение 1 часа.
Serve the solyanka hot with sour cream. Place a slice of lemon on a plate and garnish with chopped dill.
Подавайте солянку горячей, со сметаной. Положите в тарелку дольку лимона, украсьте рубленной зеленью укропа.