Wash the rice in advance and soak it in a little water.
Заранее промойте рис и замочите его в небольшом количестве воды.
Cut the meat into small cubes, about 2 centimeters, then turn on the multicooker in the “Frying” mode, lower the meat into it. Meanwhile, peel the onions and carrots.
Порежьте мясо небольшими кубиками, примерно 2 сантиметра, затем включите мультиварку в режиме «Жарка», опустите в нее мясо. Тем временем очистите лук и морковь.
Cut the onion into half rings, grate the carrots on a coarse grater. 10 minutes after the meat has been added, add the onion, then the carrots. Fry for about 5-7 minutes more.
Лук нарежьте полукольцами, морковь натрите на крупной терке. Через 10 минут, после того как мясо было добавлено, всыпьте лук, затем морковь. Обжаривайте еще около 5-7 минут.
Add steamed rice; it is advisable to rinse it several times with cold water first. Add spices, lower the head of garlic, fill the rice with water so that it is slightly above the level of the rice.
Добавьте пропаренный рис, желательно промыть его предварительно несколько раз холодной водой. Добавьте специи, опустите головку чеснока, залейте рис водой так, чтобы она была чуть выше уровня риса.
Cook in the “Pilaf” mode for about 40 minutes. After completing the program, you need to remove the head of garlic. Stir the pilaf and serve while still hot.
Варите в режиме «Плов» около 40 минут. После завершения программы нужно удалить головку чеснока. Перемешайте плов, подавайте еще горячим.
Serve the pilaf on one large plate, garnish it with a head of garlic and add fresh herbs.
Подавайте плов на одной большой тарелке, украшайте ее головкой чеснока, добавляйте свежей зелени.