Prepare the chicken: wash thoroughly and trim off excess fat. Remove the keels of the wings to ensure even baking. Tip: pour boiling water over the chicken before cooking - this will eliminate extraneous odors and the aroma of soy sauce in this dish will be revealed better.
Подготовьте курицу: тщательно вымойте, срежьте лишний жир. Удалите киль крыльев, чтобы запекание было равномерным. Совет: обдайте курицу кипятком перед приготовлением — это устранит посторонний запахи и аромат соевого соуса в этом блюде раскроется лучше.
Prepare the marinade by mixing soy sauce, black pepper, garlic and salt. Rub the marinade thoroughly over the chicken. Line a baking sheet with foil or parchment and place the chicken carcass back down. Preheat the oven to 180-200 ℃ and bake the chicken for 120-180 minutes. Baking time depends on the size of the carcass.
Приготовьте маринад, для этого смешайте соевый соус, черный перец, чеснок и соль. Тщательно натрите маринадом курицу. Выстелите противень фольгой или пергаментом и выложите тушку курицы спинкой вниз. Разогрейте духовку до 180-200 ℃ и запекайте курицу 120-180 минут. Время запекания зависит от размера тушки.
Prepare pasta for garnish. To do this, boil water, throw in the pasta and cook it according to the cooking instructions. Be careful not to overcook the pasta. Drain the finished pasta in a colander, return it to the pan and add butter.
На гарнир приготовьте макароны. Для этого вскипятите воду, бросьте макароны и варите их согласно инструкции по приготовлению. Следите за тем, чтобы макароны не переварились. Готовые макароны откиньте на дуршлаг, верните в кастрюлю и добавьте сливочное масло.
Cut the finished chicken into portions before serving. A salad of fresh vegetables and herbs will perfectly complement this dish.
Готовую курицу перед подачей на стол разделайте порционно. Салат из свежих овощей и зелени отлично дополнит это блюдо.