Wash vegetables and meat under running water and dry separately with a napkin. Peel the pineapple and cut it into slices if using fresh. Tip: to make the chicken fillet tastier, pre-soak it in cold water.
Вымойте овощи и мясо под струей проточной воды и обсушите раздельно при помощи салфетки. Очистите ананас и нарежьте его на дольки, если используете свежий. Совет: чтобы куриное филе было вкуснее хорошо предварительно вымочить его в холодной воде.
Peel the potatoes and onions and cut them: potatoes into slices, onions into half rings. Peel the tomatoes and chop finely. To remove the skin from tomatoes easily, place them in boiling water for 2-3 minutes and cool. In a separate bowl, prepare a sauce from tomato pulp, mayonnaise, salt and spices. Place the first layer in a baking dish: potatoes, onions and sauce.
Очистите картофель и лук от кожуры и нарежьте: картофель — дольками, лук — полукольцами. Помидоры очистите от кожуры и мелко нарежьте. Чтобы кожица с помидор снималась легко — опустите их в кипящую воду на 2-3 минуты и охладите. В отдельной посуде приготовьте соус из мякоти помидор, майонеза, соли и специй. В форму для запекания выложите первый слой: картофель, лук и соус.
Cut the chicken fillet into small cubes, grate the cheese on a coarse grater, and chop the dill with a knife. Place meat, pineapple, cheese and herbs in a baking dish one at a time. The second layer after potatoes is meat, the third is pineapple, the fourth is cheese and herbs.
Нарежьте куриное филе мелкими кубиками, сыр натрите на крупной терке, зелень укропа порубите ножом. Выложите мясо, ананас, сыр и зелень в форму для запекания поочередно. Вторым слоем после картофеля — мясо, третьим — ананас, четвертым — сыр и зелень.
Close the top of the pan with a lid or tighten it tightly with foil and bake for 40 minutes at a temperature of 180-200 ℃. Then remove the foil and bake for another 15-20 minutes until golden brown.
Закройте форму сверху крышкой или затяните плотно фольгой и запекайте 40 минут при температуре 180-200 ℃. Затем снимите фольгу и запекайте еще 15-20 минут до образования румяной корочки.
Place individual portions of the dish on warmed plates and serve.
Выложите отдельные порции блюда в подогретые тарелки и подайте на стол.