Clean the chicken carcass, wash and dry it, and divide it into parts. Prepare the vegetables - peel and wash. Also peel and wash the potatoes.
Куриную тушку зачистите, помойте и обсушите, разделите на части. Приготовьте овощи — очистите и помойте. Картофель также почистите и помойте.
Fry the chicken pieces in a frying pan with vegetable oil over high heat. Keep on fire on both sides until golden brown.
Куски курицы обжарьте в сковороде с растительным маслом на сильном огне. Держите на огне с двух сторон до получения золотистой корочки.
Fry onion half rings and carrots. Place them in a cast iron pot, add peppercorns, bay leaf and ground pepper. Stir. Add fried chicken pieces here too.
Пожарьте лук полукольцами и морковь. Отправьте их в чугунок добавьте перец горошком, лавровый лист и перец молотый. Перемешайте. Сюда же отправьте куски жареной курицы.
Place whole or halved potatoes on top of the cauldron. Add water, salt to taste and simmer. After the roast boils, simmer over low heat or in the oven for 1.5-2 hours.
Сверху положите в казан целый или разрезанный пополам картофель. Добавьте воды, посолите по вкусу и поставьте тушиться. После того как жаркое закипит, тушите на медленном огне или в духовке 1,5- 2 часа.
Serve the meat and potatoes on a plate. Crush with chopped herbs to your liking. Serve a salad of fresh vegetables.
Подайте на тарелке мясо и картофель. Притрусите рубленой зеленью по вашему вкусу. Подайте салат из свежих овощей.