Clean the chicken, wash and dry. Wash and dry the dried apricots. Wash the apples, dry them, remove peels and seeds.
Курицу зачистите, помойте и обсушите. Курагу помойте и обсушите. Яблоки помойте, обсушите, очистите от кожуры и семян.
Prepare the chicken filling. To do this, cut the apples into half-slices, dried apricots into pieces, and leave the garlic in teeth.
Приготовьте начинку для курицы. Для этого яблоки нарежьте полупластинками, курагу на части, чеснок оставьте зубцами.
Spread mayonnaise and honey all over the chicken. Place fruit and garlic inside. Sew up the belly to keep the filling inside while baking.
Намажьте курицу майонезом и медом по всей поверхности. Внутрь заложите фрукты и чеснок. Зашейте брюшко, чтобы начинка осталась внутри во время запекания.
Place the chicken in the oven preheated to 200 degrees. Reduce temperature to 180 degrees. Bake for 45 minutes.
Отправьте курицу в духовку, разогретую до 200 градусов. Убавьте температуру до 180 градусов. Запекайте 45 минут.
Serve the chicken whole on a platter or cut into portions. Serve each serving with a fresh vegetable salad. Decorate with greens. Serve buckwheat porridge as a side dish.
Подайте курицу целиком на блюде или разрежьте на порции. К каждой порции положите салат из свежих овощей. Украсьте зеленью. На гарнир подайте гречневую кашу.