Peel and wash the potatoes. Peel the onion. Wash and dry the parsley. Prepare the equipment you will use to cook.
Картофель очистите и помойте. Луковицу очистите. Петрушку помойте и обсушите. Приготовьте инвентарь, при помощи которого будете готовить.
Grate the potatoes on a coarse grater. Then also grate the onion and add to the potatoes. Add salt, pepper, beat in the egg and mix.
Натрите картофель на крупной терке. Затем также натрите лук и добавьте к картофелю. Посолите, всыпьте перец, вбейте яйцо и перемешайте.
Add flour and finely chopped herbs to the mixture. Grease a frying pan with oil and heat over heat. Fry pancakes until golden brown on both sides.
Добавьте к смеси муку и мелко рубленную зелень. Смажьте сковороду маслом и нагрейте на огне. Жарьте драники до румяного цвета с двух сторон.
Serve pancakes with sour cream, kefir or yogurt. Sprinkle them with chopped herbs. Make slices of tomatoes or sweet peppers.
Подайте драники со сметаной, кефиром или йогуртом. Присыпьте их рубленой зеленью. Сделайте нарезку из помидор или сладкого перца.