Prepare food according to the required quantities. If the cherries are frozen, defrost them. If the berries are fresh, wash them and remove the seeds. Sift the flour.
Подготовьте продукты по требуемому количеству. Если вишня мороженая, разморозьте ее. Если ягоды свежие, помойте их и удалите косточки. Муку просейте.
Mix the egg with salt. Add cold water and stir. Add flour in parts and knead into an elastic and soft dough. Cover the dough with cling film and leave to rest for 30 minutes.
Перемешайте яйцо с солью. Добавьте холодную воду и перемешайте. Всыпьте частями муку и замесите эластичное и мягкое тесто. Накройте тесто пищевой пленкой и оставьте отдыхать на 30 минут.
Cover the cherries with sugar and leave them to release their juice. Then strain it through a sieve. Sprinkle starch over the cherries and stir.
Вишню засыпьте сахаром и оставьте, чтобы она пустила сок. Затем отцедите его через сито. Присыпьте вишню крахмалом, перемешайте.
Roll out the dough into a layer 3 mm thick. Cut out circles with a diameter of 7.5-8 cm. Place a few cherries on each. Make dumplings and place in salted boiling water. Cook for 7-8 minutes, depending on size. Place the dumplings on a plate.
Раскатайте тесто в пласт толщиной 3 мм. Вырежьте круги диаметром 7,5-8 см. На каждый выложите по несколько вишен. Слепите вареники и отправьте в подсоленный кипяток. Варите 7-8 минут, в зависимости от размера. Выложите вареники на тарелку.
Grease the finished dumplings with butter and sprinkle with sugar. Serve with sour cream. Decorate with a cherry sauce design.
Готовые вареники смажьте сливочным маслом и посыпьте сахаром. Подайте со сметаной. Украсьте рисунком из вишневого соуса.