Prepare all the products on the list. Clean the fish from scales, fins, entrails and wash. Set out the necessary utensils you will be working with.
Приготовьте все продукты по списку. Рыбу очистите от чешуи, плавников, внутренностей и помойте. Выставьте необходимую посуду, с которой будете работать.
Cut the fish into pieces and boil in salted water for 20 minutes. Then separate the pulp from the bones and grind in a blender.
Рыбу порежьте на куски и отварите в подсоленной воде в течение 20 минут. Затем отделите мякоть от костей и измельчите в блендере.
Fry the flour in a frying pan until golden brown, add warm milk, stir. Place this milk sauce and the yolks into the fish. Add salt and pepper, stir.
На сковороде до золотистого цвета поджарьте муку, добавьте теплое молоко, перемешайте. Этот молочный соус, а также желтки выложите в рыбу. Посолите и поперчите, перемешайте.
Beat the egg whites until foamy, add to the fish and stir. Grease the mold with butter, pour the mixture into them, and level. Place pieces of butter on top. Bake for 30 minutes at 180 degrees.
Белки взбейте в пену, добавьте к рыбе, перемешайте. Смажьте форму сливочным маслом, выложите в них смесь, выровняйте. Сверху разложите кусочки масла. Запекайте 30 минут при температуре 180 градусов.
Serve fish soufflé in portions. Add sour cream or sauce to it according to your taste. Garnish with a sprig of dill and sliced tomatoes.
Суфле из рыбы подавайте порционными кусками. К нему положите сметану или соус по вашему вкусу. Украсьте веточкой укропа, нарезкой из помидор.