Prepare all the products in groups - for sponge cake, cream and syrup. Display the dishes that will be involved in these processes. Sift the flour.
Приготовьте все продукты по группам — для бисквита, крема и сиропа. Выставьте посуду, которая будет задействована в эти х процессах. Муку просейте.
For the sponge cake, beat the whites until foamy, then add vanilla, sugar in portions and one yolk at a time. Add flour, stir gently with a spatula. Grease the pan with oil, lay out the dough and place in the oven for 40 minutes to bake at 180 degrees. Cut the cooled sponge cake into three layers.
Для бисквита взбейте в пену белки, затем добавьте ваниль, порционно сахар и по одному желтку. Всыпьте муку, аккуратно размешайте лопаточкой. Форму смажьте маслом, выложите тесто и отправьте в духовку на 40 минут выпекать при температуре 180 градусов. Охлажденный бисквит разрежьте на три коржа.
Prepare syrup from hot water and sugar. Let it cool.
Приготовьте сироп из горячей воды и сахара. Дайте ему остыть.
For cream, dilute gelatin with hot water. Whip the cream, add sour cream and condensed milk, mix. Then pour in the gelatin in a thin stream.
Для крема желатин разведите горячей водой. Взбейте сливки, добавьте сметану и сгущенное молоко, перемешайте. Затем тонкой струйкой влейте желатин.
Soak the first layer of sponge cake with syrup and add cream. Do the same with the second cake. Grease the last third cake layer with cream or fill it with melted chocolate. Place in the refrigerator to soak for 6 hours.
Первый слой бисквита пропитайте сиропом и выложите крем. Точно так же поступите со вторым коржом. Третий последний корж смажьте кремом или залейте растопленным шоколадом. Отправьте пропитываться в холодильник на 6 часов.
Cut the ice cream cake into portions. Decorate with berries and a sprig of mint. Crush with nuts or chocolate chips.
Разрежьте торт-пломбир на порционные куски. Украсьте ягодами, веточкой мяты. Притрусите орешками или шоколадной крошкой.