Measure out all ingredients according to the recipe. Wash and dry the eggplants and greens. Unpack packaged food.
Отмерьте все продукты по рецепту. Баклажаны и зелень помойте и обсушите. Распакуйте запакованные продукты.
Cut the eggplants lengthwise into two halves. Use a spoon to scoop out some of the pulp, leaving 1.5 cm in the skin. Cut it, fry it in a lot of oil.
Баклажаны разрежьте вдоль на две половины. Ложкой выньте часть мякоти, оставив 1,5 см в кожице. Порежьте ее, пожарьте в большом количестве масла.
Transfer the fried pulp to a bowl. Grate the cheese, add salt and pepper to taste.
Переложите прожаренную мякоть в миску. Натрите к ней на терке брынзу, посолите и поперчите по вкусу.
Spread the mixture over the bottom of the eggplant. Beat an egg into each “boat”. Preheat the oven to 180 degrees and bake the eggplants with eggs for 15-20 minutes until cooked.
Размажьте смесь по дну баклажана. Вбейте в каждую «лодочку» по яйцу. Разогрейте духовку до 180 градусов и запекайте баклажаны с яйцами 15-20 минут до готовности.
Serve the eggplants on a plate, garnished with basil or dill. Place a handful of chopped parsley or onion on top of the egg. Serve tomato or cucumber slices.
Баклажаны подайте на тарелке, украсив зеленью базилика или укропа. Сверху на яйцо высыпьте горсть нарезанной зелени петрушки или лука. Подайте дольки помидор или огурца.