Prepare all the necessary ingredients. Defrost the sprat. Prepare a pan, a deep container, remove all the spices and start cooking.
Подготовьте все необходимые ингредиенты. Разморозьте кильку. Подготовьте кастрюлю, глубокую емкость, достаньте все специи и приступайте к приготовлению.
Take a saucepan and pour water into it. Add salt, sugar, bay leaf, coriander, sweet peas, black eyed peas and cloves to the water. Boil all this liquid for 2 - 5 minutes.
Возьмите кастрюлю и налейте в нее воду. В воду добавьте соль, сахар, лавровый лист, кориандр, душистый горошек, черный горошек и гвоздику. Всю эту жидкость кипятите в течение 2 — 5 минут.
After boiling, the resulting brine needs to be cooled. While the brine is cooling, take the sprat and rinse it well. Then let the water drain. After this, take a deep container and place the sprat there.
После того, как вы прокипятили, получившийся рассол нужно остудить. Пока охлаждается рассол, возьмите кильку и хорошо ее промойте. Потом дайте воде стечь. После этого возьмите глубокую емкость и переложите туда кильку.
Pour chilled brine over the sprat and refrigerate for a day. After the sprat has stood in the brine, remove it from the brine and clean it. Add the onion and lightly drizzle the sprat with vegetable oil.
Залейте кильку охлажденным рассолом и поставьте в холодильник на сутки. После того, как килька постояла в рассоле, достаньте ее из рассола и почистите. Добавьте лук и слегка сбрызните кильку растительным маслом.
It is best, when serving the dish, to cut the onion into neat, beautiful rings and add any greens. This will give the sprat sophistication and a beautiful appearance.
Лучше всего, при подаче блюда, лук нарезать аккуратными красивыми колечками и добавить любую зелень. Это придаст кильке утонченность и прекрасный вид.