Inspect the fish fillet, wash and dry it. Wash and dry the tomatoes. Peel and wash the potatoes.
Осмотрите филе рыбы, помойте и обсушите его. Помидоры помойте и обсушите. Картофель очистите и помойте.
Cut the cod fillet into strips of about 10 cm, sprinkle with pepper and basil and pour over olive oil. Wrap each piece with a strip of bacon.
Филе трески разрежьте на полоски примерно 10 см, посыпьте перцем и базиликом и полейте оливковым маслом. Каждый кусочек оберните полоской бекона.
Cut the potatoes into slices about 5 mm. Grease the bottom of the baking sheet with vegetable oil and place the potatoes. Season it with salt and pepper and sprinkle with basil if desired.
Картофель порежьте пластинками около 5 мм. Дно противня смажьте растительным маслом, выложите картофель. Сверху его посолите и поперчите, по желанию посыпьте базиликом.
Place pieces of cod on the potatoes, and on top of it - bacon cut into the same strips. Place cherry tomatoes randomly and place in the oven at 180 degrees for 45-50 minutes.
На картофель уложите куски трески, а сверху нее — нарезанный такими же полосками бекон. Положите произвольно помидоры черри и отправьте в духовку на 180 градусов на 45-50 минут.
Serve the cod with bacon bits on top, potatoes and cherry tomatoes. Serve pickled or fresh vegetables. Decorate with sprigs of greenery.
Треску подавайте вместе с кусочками бекона сверху, картофелем и помидорами черри. Подайте маринованные или свежие овощи. Украсьте веточками зелени.