Prepare the necessary products. Wash the potatoes with a brush under running water, dry on paper towels, cut in half. Peel the garlic and pass through a press. To serve, wash green onions or cilantro, dry on paper towels, and chop finely. Heat the water.
Подготовьте необходимые продукты. Картофель вымойте щеткой под проточной водой, обсушите на бумажных полотенцах, разрежьте пополам. Чеснок очистите от шелухи, пропустите через пресс. Зеленый лук или кинзу для подачи вымойте, обсушите на бумажных полотенцах, мелко нарежьте. Воду нагрейте.
Fry the potatoes. Pour vegetable oil into a large deep frying pan and heat it up. Place the potato halves cut side down and fry over medium heat for 6-7 minutes.
Обжарьте картофель. В большую глубокую сковороду влейте растительное масло, разогрейте. Выложите половинки картофеля срезами вниз, обжарьте на огне средней мощности 6-7 минут.
Prepare the sauce. Pour hot water into a bowl and dissolve sugar in it. Pour in soy and fish sauce, add garlic and stir.
Приготовьте соус. В миску налейте горячую воду, растворите в ней сахар. Влейте соевый и рыбный соус, добавьте чеснок и перемешайте.
Add sauce to potatoes. Once the potatoes are browned, reduce the heat to low, add the sauce, stir and cook covered for 10 minutes. During this time, stir again. The sauce should thicken.
Добавьте в картофель соус. После того как картофель подрумянится, убавьте мощность огня до минимума, добавьте соус, перемешайте и готовьте под крышкой 10 минут. За это время еще раз перемешайте. Соус должен загустеть.
Place Korean fried potatoes on a plate, season with sesame oil, sprinkle with sesame seeds, green onions or cilantro. Serve hot.
Жареный картофель по-корейски выложите на тарелку, заправьте кунжутным маслом, посыпьте семенами кунжута, зеленым луком или кинзой. Подавайте горячим.