Wash the potatoes with a brush under running water. Peel potatoes, onions, carrots and garlic. Wash the dill and parsley and dry on paper towels. Cut the onion into small cubes, potatoes into slices, grate the carrots or cut into cubes. Chop the parsley and dill. Cut the garlic into slices. Wash the peas under running water, place in a saucepan, cover with cold water, leave for 3-4 hours, then drain in a colander. Chop the smoked pork ribs into smaller pieces. Cut the bacon slices into cubes or thin strips.
Картофель вымойте щеткой под проточной водой. Почистите картошку, лук, морковь и чеснок. Укроп и петрушку вымойте, обсушите на бумажных полотенцах. Лук нарежьте небольшими кубиками, картошку — ломтиками, морковь натрите на терке или нарежьте брусочками. Петрушку с укропом измельчите. Чеснок нарежьте слайсами. Горох вымойте под проточной водой, выложите в кастрюлю, залейте холодной водой, оставьте на 3-4 часа, затем откиньте на дуршлаг. Копченые свиные ребра разрубите на более мелкие кусочки. Ломтики бекона нарежьте кубиками или тонкими полосками.
Cook the broth. Place the pork ribs in a saucepan, pour in 2.5 liters of cold water, and turn on medium heat. After boiling, remove the foam from the surface, reduce the heat to minimum and cook for about 1.5 hours. When the meat begins to fall away from the bones, you can turn off the broth.
Сварите бульон. Свиные ребра поместите в кастрюлю, налейте 2,5 л холодной воды, включите средний огонь. После закипания уберите с поверхности пену, снизьте огонь до минимального и варите около 1,5 часов. Когда мясо начнет отставать от косточек, бульон можно выключать.
Start cooking the soup. Strain the broth. Use a fine sieve for this. Cut the meat, place it on a plate, pour in a small amount of broth. Pour broth into a clean saucepan and turn on medium heat. After boiling, add the peas and cook over medium heat for 30 minutes.
Начните варить суп. Бульон процедите. Воспользуйтесь для этого мелким ситом. Мясо нарежьте, выложите на тарелку, залейте небольшим количеством бульона. В чистую кастрюлю налейте бульон, включите средний огонь. После закипания выложите горох и готовьте на среднем огне 30 минут.
While the peas are cooking, prepare the roasting. Fry the onions and carrots in a frying pan with oil for 8-10 minutes.
Пока варится горох, подготовьте зажарку. Лук с морковью обжарьте на сковороде с маслом в течение 8-10 минут.
Add vegetables to the soup. Add potatoes to soup and cook for 20 minutes. Then add the vegetable frying and cook for 5 minutes.
Добавьте в суп овощи. Выложите в суп картошку, варите 20 минут. Затем добавьте овощную зажарку, готовьте 5 минут.
Finish cooking the soup. After 5 minutes, add chopped herbs, garlic and bacon to the pan. Cook for another 5 minutes. Add meat and mustard. Stir, season with salt and pepper, turn the heat to high, bring to a boil and turn off the stove. Let the soup sit for 30 minutes.
Завершите приготовление супа. Минут через 5 выложите в кастрюлю измельченную зелень, чеснок и бекон. Готовьте еще 5 минут. Положите мясо и горчицу. Перемешайте, приправьте солью и перцем, переключите мощность огня на сильную, доведите до кипения и выключите плиту. Дайте супу настояться 30 минут.
Pour pea soup with smoked ribs into serving bowls. Serve with rye crackers.
Гороховый суп с копчеными ребрышками разлейте по порционным тарелкам. Подайте с ржаными сухариками.